Foto: ANP/ Rob Engelaar

Natuur in brand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Verschillende natuurgebieden in Nederland stonden deze week in brand. De branden begonnen maandag in Noord-Brabant, Limburg en Overijssel. Ze zijn nog niet allemaal onder controle.

Het gebied Deurnese Peel in Noord-Brabant is lastig te blussen. Brandweerwagens kunnen dit veen- en moerasgebied niet in. Daarom vliegen er blushelikopters én een drone rond, die de branden verkent. Maandagnacht ging een team van brandweerspecialisten te voet naar het bos. Toch heeft de brand zich verder uitgebreid.

Zo zag de brand er maandag uit.

Nationaal Park De Meinweg in Limburg smeult nog steeeds na en er is veel rook. Heel het dorp Herkelbosch werd daarom dinsdagnacht ontruimd. De brandweer wordt geholpen door Duitse collega’s. Samen proberen ze te voorkomen dat de brand overslaat naar een droog dennenbos. De harde wind maakt het ze niet makkelijk. Die blaast vonken meters verderop weer neer.

Zo ging het eraan toe in Limburg.

Hoe de branden zijn ontstaan, is nog niet bekend. Maar waarschijnlijk kon het vuur zich zo snel verspreiden door de droogte en de stevige wind.

Ook in Duitsland braken branden uit. In Groningen en Drenthe was er veel rookoverlast. 

Anderen lazen ook: 'Brandweer extra alert op natuurbranden'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het leuk dat ik het gelijk kan weten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.