Aleksej Navalny -Video screen grab/Moscow City Court Press Office/TASS

Navalny, tegenstander van Poetin, toch naar ziekenhuis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Russische Aleksej Navalny zit een straf van 2,5 jaar uit. In de gevangenis weigert hij, uit protest, al drie weken om te eten. Omdat zijn gezondheid achteruit holt, wordt hij naar een ziekenhuis gebracht. 

Navalny, een bekende Russische politicus die vaak kritiek heeft op Poetin, zit in een strafkamp. Begin dit jaar werd hij opgepakt op het vliegveld van Moskou. Hij kwam vanuit Berlijn, waar hij maandenlang herstelde van een vergiftiging. Daar gaf Navalny Poetin de schuld van, maar die ontkende. Navalny is daarna naar een strafkamp gestuurd, omdat hij strafbare dingen zou hebben gedaan. Voor Poetin komt het erg goed uit dat zijn grote rivaal achter tralies zit. 

Instagram-posts

Navalny’s advocaten mogen hem af en toe bezoeken. Zij delen Instagram-posts namens hem. Daaruit blijkt dat zijn gezondheid al een poos achteruit holt. Navalny weigert te eten. Daarmee wil hij Poetin onder druk zetten, zodat hij onderzocht wordt door een arts die hij vertrouwt. Hij zou nameljk last hebben van rug- en beenklachten. Hij werd eerder deze maand wel naar de ziekenboeg van het strafkamp gebracht, maar daar moest hij het doen met twee pijnstillers per dag. Ook zou hij koorts en een ernstige hoest hebben.

Showbizz-sterren

Nu is bekend geworden dat Navalny toch naar een ziekenhuis voor gevangenen gaat. Een groep Russische artsen maakt zich al een paar weken grote zorgen over Navalny. Ook zo'n zeventig sterren uit de showbizz riepen Poetin dit weekend op om hem goede medische hulp te geven.

Anderen lazen ook: Russische TikTokkers steunen opgesloten politicus

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook