Foto: ANP

Nederland gaat toch iets meer op slot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Leuk uitje gepland de komende weken? Stel dat nog maar even uit. Premier Rutte maakte afgelopen dinsdag de nieuwste corona-maatregelen bekend. Nederland gaat toch weer iets meer op slot. 

Het aantal mensen dat besmet raakt met het coronavirus, gaat omlaag. Maar: niet snel genoeg, vindt het kabinet. De ziekenhuizen kunnen het amper aan. Zij raken té vol met corona-patiënten.  

Minder contact

Nederland zit al drie weken in een ‘gedeeltelijke lockdown’. Daar komen nu nieuwe maatregelen bij. Die moeten ervoor zorgen dat we minder gaan reizen en met minder mensen contact hebben. Pretparken, zwembaden, bioscopen, musea, theaters, dierentuinen en bibliotheken gaan voor twee weken dicht. De regering vraagt Nederlanders ook om de komende maanden niet op vakantie te gaan.  

Aandacht 

Ben je twaalf of ouder, dan mag je nog maar met één iemand naar buiten. Met je eigen gezin is er geen maximum. Per dag mogen er nog maar twee gasten thuis langskomen (kinderen onder de dertien tellen niet mee). De regering hoopt dat de nieuwe regels nu echt het verschil gaan maken. Zo niet, dan heeft Rutte nog wat andere plannen achter de hand. Zoals het sluiten van middelbare scholen op plekken waar veel besmettingen zijn. Voor veel mensen wordt het er de komende weken niet makkelijker op. Rutte riep daarom op extra op elkaar te letten. ‘Een beetje aandacht kan veel betekenen.’ 

Anderen lazen ook: Veel kinderen maken zich zorgen over corona.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps