schiereiland nederland

Nederland heeft er een stukje land bij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Waarschijnlijk heb je er niks van gemerkt, maar: ons land is sinds deze week ietsje groter. We hebben er een eilandje bijgekregen. Hoe zit dat?

Het nieuwste stukje van Nederland is een schiereilandje en ligt in het zuiden van Limburg. Het is een soort eiland, maar nét niet helemaal, want het zit nog gedeeltelijk vast aan het vasteland. Het nieuwe stukje Nederland is 16 hectare groot. Dat zijn ongeveer 8 voetbalvelden. Het is een geliefd wandelgebied. Er wonen geen mensen op het eilandje, maar wel dieren: paarden, koeien, ganzen en meerkoeten vinden het er heerlijk.

Bootje

Hoe kan het dat dit schiereiland, met de sjieke naam Presqu'île d'Eijsden, zomaar bij Nederland hoort? Tot vorige week hoorde het gebied nog bij ons buurland België. Maar omdat het stukje land over de grond alleen via Nederland te bereiken is, was het voor de Belgische politie wel erg moeilijk om het gebied veilig te houden. Zij moesten namelijk, als er iets aan de hand was, eerst toestemming aan ons land vragen om er naartoe te kunnen. Een andere optie voor de Belgen was om met een bootje over de Maas te varen, maar dat vonden ze wel erg veel gedoe.

Veilig

En dus besloten de Belgen om het stuk land weg te geven. Nu het in Nederlandse handen is, zal het makkelijker worden voor de politie om het gebied veilig te houden voor iedereen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kindermiljoenenota meer geld voor natuur.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool aardig van België Juichen Juichen Duimomhoog Juichen Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Blij

Leuk en aardig van België Blij Blij Juichen Duimomhoog

Lief van belgie Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.