Toerisme

Nederland hoog op lijstje beste vakantiebestemmingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Uitwaaien op de Waddeneilanden? Molens kijken? Bevrijdingsdag vieren in Amsterdam? Reisgids Lonely Planet zette Nederland in de top-10 van beste vakantiebestemmingen voor 2020.

De bekende reisgids Lonely Planet maakt elk jaar een overzicht met beste landen, steden en gebieden voor een vakantie. Vorig jaar belandde Friesland nog op de derde plaats met beste Europese bestemmingen.

Dit jaar is Nederland zevende op de lijst met beste reisbestemmingen voor 2020 wereldwijd. Op de eerste plaats staat Bhutan, een klein land in de Himalaya.

Feestelijk

Omdat Nederland volgend jaar 75 vrijheid na het einde van de Tweede Wereldoorlog viert, is 2020 volgens de reisgids een goed jaar om ons land te bezoeken. De maanden april (Koningsdag) en mei (Eurovisie Songfestival in Rotterdam) worden genoemd als extra feestelijk.

Wie dat allemaal te druk vindt, kan volgens de gids naar de Waddeneilanden gaan om uit te waaien.

Overlast

Vorig jaar waren er 19 miljoen buitenlandse vakantiegangers in Nederland. Volgens een adviesraad van de regering worden dat er in de komende jaren nog véél meer. Goed voor de economie, want toeristen geven veel geld uit en in de toeristensector zijn veel banen. Maar er is ook een andere kant.

In Giethoorn bijvoorbeeld zorgen toeristen regelmatig voor overlast. Ook in Amsterdam is het door massatoerisme heel druk en voor kwetsbare natuurgebieden zoals de Biesbosch, is het zelfs schadelijk als er te veel bezoekers komen. Politici willen daarom dat regels voor toerisme strenger worden, schrijft de NOS.

Anderen lazen ook: Berke (12) uit Turkije: 'Kaas en kibbeling zijn lekker.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook