Foto: ANP

'Nederland kan goed herstellen van de crisis'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Nederland staat er goed voor om te herstellen van de economische crisis die ontstond door het coronavirus. Dat zeggen experts, die 37 landen met elkaar vergeleken.

Elk jaar vergelijkt het World Economic Forum (WEF) de economie van veel landen in de wereld. Dat is een groep van journalisten, politici en andere slimme koppen uit de hele wereld. Dit jaar keken ze hoe goed de landen uit de coronacrisis kunnen komen. Ze keken bijvoorbeeld in welke landen mensen goed kunnen thuiswerken, zodat veel werk gewoon door kan gaan. Ze onderzochten ook welke landen genoeg geld hebben op de spaarpot van de overheid en hoe goed de zorg in ziekenhuizen gepland kan worden.

Top tien

Nederland scoort op al die punten goed. Ook scholen gaan op een goede manier door, vinden de experts. Daarom staat ons land op nummer 4 in de lijst. Alleen de Scandinavische landen Finland, Zweden en Denemarken doen het beter. Ook China en Nieuw-Zeeland scoren hoog op de lijst. Zij kunnen gemakkelijker herstellen van de financiële klappen, omdat het coronavirus daar nu veel minder heerst dan hier. In de top tien staan ook België. Duitsland, Frankrijk en Israël.

Anderen lazen ook: Strengere regels en scholen weer dicht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hoop dat ik de handleiding van die kunstkerstboom nog kan vinden

ze heeft wel gelijk vindt ik ik heb het meer dan 3 keer gelezen ik hou van lezen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps