wk robot voetbal

Nederland wint WK robotvoetbal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een bijzondere overwinning voor Nederland. We pakten een wereldtitel! Namelijk die van Robocup, een voetbaltoernooi voor robots. Daarin spelen intelligente robots tegen elkaar. Ze zijn geprogrammeerd door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven.

Onze mannelijke voetballers hebben weinig succes, maar toch heeft Nederland een wereldtitel gepakt. Donderdagavond won Tech United, het team van de TU Eindhoven, met 1-0 de finale in het WK robotvoetbal van een Portugees team. De finale werd gespeeld in de Canadese stad Montreal. Het is zelfs al de 4e keer dat de Nederlanders de wereldtitel pakken!

Robin van Perslucht

Tijdens de Robocup spelen teams van 5 hele slimme robots tegen elkaar. Ze rijden op eigen houtje rond en bepalen zelf wanneer ze overspelen of op doel schieten. In het filmpje hieronder zie je hoe ze dat doen. De robots hebben namen die met een knipoog verwijzen naar echte spelers. Bijvoorbeeld: Hans van Sleutelen, Robin van Perslucht en Frank de Moer. Hup, Holland, hup!

Anderen lazen ook: Robots zetten moeiteloos Ikea-stoel in elkaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt cool hoe ze dat doen!!

wat een onzin Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.