YoungKio - Instagram

Nederlander (19) verbreekt muziekrecord in Amerika

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het nummer Old Town Road van rapper Lil Nas X en zanger Billy Ray Cyrus heeft een muziekrecord verbroken. Ook de Nederlander Kiowa Roukema (beter bekend als YoungKio) werkte mee aan de hit.

Old Town Road (in de video hieronder te luisteren) staat zeventien weken op nummer één in de Billboard Hot 100, de belangrijkste Amerikaanse hitlijst. Dat een hit zo lang aan de top staat, is voor het eerst. Het liedje Despacito uit 2017 stond in totaal zestien weken bovenaan en is nu van de troon gestoten.

De 19-jarige YoungKio maakte de beats van de hit. Niet ergens in een enorme muziekstudio in Amerika, maar gewoon vanuit zijn slaapkamer in Purmerend. Zoals hij dat vaker doet. Via een webshop verkoopt de Nederlander zijn muziek daarna aan artiesten.

Dankbaar

Eén van die beats werd gekocht door de rapper Lil Nas X en hij maakte er het nummer Old Town Road van. YoungKio is superblij met het succes. 'Het is niet in woorden te beschrijven hoe dankbaar ik hiervoor ben', reageerde hij via Twitter

Anderen lazen ook: Een bijzonder nieuw record voor Despacito.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook