Oliver Daemen

Nederlander Oliver (18) wordt jongste ruimtevaarder ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De Nederlander Oliver Daemen (18) gaat dinsdag de ruimte in. Hij is daarmee de jongste ruimtevaarder ooit! Hij vliegt samen met de rijkste man ter wereld én met de oudste astronaut ooit.

Dinsdag maakt de New Shepard van ruimtevaartbedrijf Blue Origin zijn allereerste bemande vlucht de ruimte in. Aan boord is plek voor vier passagiers. Jeff Bezos, rijkste man ter wereld en oprichter van Amazon én Blue Origin, gaat natuurlijk mee. Hij nodigde ook zijn broer Mark uit én Wally Funk (82), die daarmee de oudste astronaut ooit wordt.

23 miljoen euro

De laatste plek werd voor veel geld geveild. De hoogste bieder bood 23 miljoen euro! Maar die koos ervoor om een andere keer mee te gaan. Daarmee kwam er een plek vrij. Die gaat nu naar Oliver, die samen met zijn (rijke) vader ook mee had gedaan aan de veiling.

Meest bijzondere tien minuten

Oliver is sinds hij vier was al geïnteresseerd in alles wat met de ruimte te maken heeft. Hij haalde vorig jaar zijn middelbareschooldiploma en is nu bezig om zijn vliegbrevet te halen. ‘Dit is een droom die uitkomt’, zei hij tegen Omroep Brabant. ‘De vlucht naar en in de ruimte duurt maar tien minuten, maar ik weet nu al dat dit de meest bijzondere tien minuten van mijn leven worden.’

Anderen lazen ook: Rijkste man neemt oudste astronaut (82) ooit mee naar de ruimte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook