Rat

Nederlanders hebben meer last van ratten en muizen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Ratten en muizen. De één vind ze schattig, de ander springt gillend op de tafel als-ie er één ziet. Er zijn de laatste maanden meer meldingen geweest van overlast door de dieren.

Er zijn de afgelopen maanden 1903 meldingen binnengekomen van ongedierte. De meeste (1280 meldingen) gingen over ratten, maar mensen kwamen ook veel meer muizen en wespen tegen dan andere jaren.

Coronavirus

Dat heeft waarschijnlijk te maken met het coronavirus. Er zijn namelijk niet ineens méér ratten, muizen en wespen in ons land. De afgelopen tijd waren Nederlanders wel vaker thuis, waardoor ze de plaagdieren sneller tegen kwamen.

Een ander gevolg van de coronacrisis was dat de (fastfood)restaurants dicht waren. Daardoor konden ratten geen eten vinden en moesten ze ergens anders gaan zoeken. Bij mensen thuis dus.

Ziektes verspreiden

Volgens het centrum dat de klachten verzamelt, het kennis- en Adviescentrum Dierplagen, is het wel belangrijk dat het ongedierte wordt aangepakt. Vooral ratten en muizen kunnen namelijk ziektes verspreiden. 

Anderen lazen ook: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps