Foto: Pixabay

Nederlanders kiezen vaker voor vlees

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een hamburger, kippenpoot of bal gehakt. We aten er in 2019 net iets meer van dan een jaar eerder. Gemiddeld peuzelden we per persoon 39 kilo vlees op.

Hoewel steeds meer mensen vleesvervangers eten, gaat er ook steeds meer vlees over de toonbank. In 2019 aten we vijfhonderd gram per persoon meer dan in 2018. Dat liet dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier onderzoeken. Tussen 2012 en 2017 daalde dat aantal nog, maar sindsdien zijn de cijfers weer gestegen. Daardoor zitten we nu weer op hetzelfde niveau als in 2007. En dat is een 'zorgelijke ontwikkeling', zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. 'Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie: klimaat, stikstof, ontbossing, onze gezondheid. En niet in de laatste plaats de dieren zelf.'

Positief over 2020

Hoewel er meer vlees wordt gegeten, ziet Wakker Dier ook dat er meer flexitariërs bijkomen: mensen die lang niet elke dag voor een vlezig hapje kiezen. Zij eten vlees vooral in restaurants en hotels, bleek uit het onderzoek. 'Het lijkt erop dat de flexitariër thuis zijn best doet, maar dat buitenshuis even vergeet', zegt Hilhorst. En daardoor is zij toch positief over 2020. Omdat veel restaurants lang gesloten waren om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hoopt zij dat er dit jaar een stuk minder vlees wordt gegeten.

Anderen lazen ook: Krijgen vleesvervangers andere namen?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps