kerst leukste feest

Nederlanders vinden kerst het leukst om te vieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Cadeautjes, kerstbomen en oliebollen: het is december! Van alle feestdagen deze maand vinden we kerst het leukst om te vieren. Dat blijkt uit onderzoek van Nu.nl.

Die nieuwsorganisatie vroeg aan bijna drieduizend mensen wat zij de leukste feestdag van december vinden. Meer dan de helft koos voor kerst. Eén op de tien mensen vindt pakjesavond het leukst en ook één op de tien viert het liefst oud en nieuw. Een vijfde deel van de mensen houdt helemaal niet van de feestdagen.

Kerstversiering

Bij kerst hoort natuurlijk kerstversiering. De ballen gaan de boom in en de lichtjes hangen boven de straten. Een derde van de ondervraagden begint al met het optuigen van de boom als Sinterklaas nog maar net het land uit is. 

Eten

En wat we het allerliefst doen tijdens de feestdagen? Lekker eten. Driekwart van de mensen doet dat heel uitgebreid met vrienden of familie. 

Wat ga jij doen met kerst? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Even gluren bij de Trumps: Witte Huis versierd voor kerst.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind Sinterklaas het leukste, kerst ook wel, en oud en nieuw ook. Dus eigenlijk alle 3 wel

Ik weet het niet!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.