Shutterstock

Nederlanders worden gemiddeld steeds kleiner

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

En het record voor de langste mensen van de wereld gaat naar… ons! Nederlanders zijn nog steeds het langste volk ter wereld, maar we worden al jaren steeds korter. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.

Nederlanders zijn al jarenlang de langste mensen van de wereld, maar de kans is groot dat we ooit van die troon worden gestoten. Dat komt volgens onderzoekers waarschijnlijk door twee dingen. Zo komen er steeds meer (kleinere) mensen uit andere landen in Nederland wonen. En zijn mensen ongezonder gaan eten, waardoor je minder groeit.

182 centimeter

De meeste Nederlandse mannen zijn gemiddeld 182 centimeter. Een groot verschil met het Aziatische land Laos, daar zijn de meeste mannen rond de 160 centimeter. Ook Nederlandse vrouwen zijn met hun 170 centimeter gemiddeld erg lang. Vrouwen uit het Zuid-Amerikaanse land Guatemala zijn bijvoorbeeld rond de 150 centimeter.

Hoelang ben jij? En je ouders?

Anderen lazen ook: Dieren veranderen door klimaatverandering.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook