lelijkste kruising

Nederlands lelijkste kruising ligt in Gelderland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het doel van de gemeente Neder-Betuwe was duidelijk: deze kruising moet veiliger. Dat pakte iets anders uit dan gedacht. Het verkeerspunt wordt nu zelfs 'de lelijkste kruising van Nederland' genoemd.

De kruising ligt in Opheusden, een dorp in Gelderland. Het verkeerspunt moest volgens de gemeente veiliger gemaakt worden. Op de weg mag je voortaan nog maar 30 kilometer per uur rijden. Daarnaast maakte de gemeente drempels en werd de weg rood geverfd. Dat rood werd wel alleen wel... érg rood! 

Niet gepland

De gemeente Neder-Betuwe legt op hun website uit dat het allemaal anders bedoeld was. 'Zoals het er nu ligt, is niet wat onze verwachting was. We zijn hierover in gesprek met de aannemer.' De gemeente wilde eigenlijk een donkerdere en mattere kleur rood. Door het weer en slijtage kan de kruising alsnog die kleur krijgen. Aan de aannemer is ook gevraagd om de kleur iets te veranderen. 

Oei!

Omroep Gelderland vroeg aan omwonenden wat zij van het kruispunt vonden. Die noemen 't voorlopig 'het lelijkste kruispunt van Nederland'. Oei! 

Anderen lazen ook: Meeuwen stelen de show op verkeerscamera.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waarom zou je dit uberhoud doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps