nNea pizzarestaurant

Nederlands restaurant bij beste vijftig van Europa

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de nieuwe lijst van de vijftig allerbeste pizzarestaurants van Europa staat één Nederlandse superpizzeria op de lijst: op plek 13 staat restaurant nNea in Amsterdam. Het is voor het eerst in meer dan dertig jaar dat een Nederlands restaurant op deze lijst staat!

Naast het Amsterdamse pizzarestaurant staan onder andere acht restaurants uit Londen op de lijst (waaronder de nummer 1), twee uit Madrid en drie uit Kopenhagen.

38 uur

Onnembo is pizzachef, deegmeester en mede-eigenaar van nNea. Hij komt uit Napels en het is geen toeval dat zijn restaurant zo'n lekkere pizza's heeft. Bij een fantastische pizza gaat het namelijk om een goede bodem. Om een goede bodem te krijgen laat de kok het deeg 38 uur lang rijzen. Als de pizza eenmaal klaar is, krijg je er geen mes en vork bij, maar een schaar. Daarmee kun je hem zelf in stukken knippen waardoor het deeg lekker luchtig blijft.

Verder haalt de kok ingrediënten uit Italië, zoals tomaten. Uit de omgeving van Napels zijn ze een stuk lekkerder vindt-ie. Dat komt door de grond waarin ze groeien. Maar niet alles komt uit het buitenland. Andere grondstoffen zoals buffelmozzarella, koopt hij een stuk dichter bij huis, gewoon in Amsterdam.

Klassiek en modern

Hoe komt Onnembo eigenlijk aan de naam van zijn restaurant: een kleine n en dan het woord Nea? Het is een verwijzing naar de wedergeboorte van pizza. De n staat voor new, zoals in New York. En Nea is de afkorting van het Griekse woord voor Napels: Neapolis. De naam nNea geeft aan dat het zowel klassiek als modern is.

Anderen lazen ook: Italië wil pizza op beschermlijst.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps