Beeld ANP

Nederlands schip in de problemen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een Nederlands vrachtschip is op zee in de buurt van Noorwegen in de problemen gekomen. Door het slechte weer kwam er water in het ruim en daardoor kwam het schip scheef te liggen. De bemanningsleden zijn voor de zekerheid al van boord gehaald. 

Het schip, de Eemslift Hendrika, was vanuit het Duitse Bremerhaven op weg naar de Noorse havenplaats Kolvereid. Door de harde storm liep er water binnen en kwam het schip op z’n zij te liggen. De twaalf bemanningsleden zijn maandag van boord gehaald met een reddingshelikopter.

Gevaarlijk

Omdat er nu niemand meer is om het schip te besturen, dobbert het maar wat rond. En dat is gevaarlijk omdat er veel olie en diesel aan boord is. Als dat over boord slaat, kan dat voor veel vervuiling zorgen.

Helikopters en sleepboten

Het Nederlandse bedrijf Boskalis gaat nu proberen het schip weer onder controle te krijgen. Inmiddels zijn er helikopters en sleepboten onderweg. Boskalis slaagde er vorige week ook in om het schip dat toen het Suez-kanaal in Egypte blokkeerde los te krijgen.

Hier dobbert het stuurloze schip nu:
Beeld ANP

Anderen lazen ook: Dit is het nieuwste grootste containerschip ter wereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook