EK frisbee

Nederlandse dames Europees kampioen frisbee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Na de voetbalvrouwen, is het nu de beurt aan de frisbeevrouwen. In Veenendaal zijn de Nederlandse dames Europees kampioen ultimate frisbee geworden.

Het vrouwenteam onder de twintig jaar won vrijdagmiddag van Rusland. Langs het veld stonden een heleboel Oranjefans om het Nederlandse team aan te moedigen. 

Donderdag wonnen de Nederlandse meiden de halve finale van Frankrijk en woensdag schakelden ze al de Italiaanse dames uit. In totaal deden meer dan duizend spelers uit twintig verschillende landen mee aan het EK. Er waren wedstrijden in meerdere categorieën. Leuk feitje: Net als het voetbaltoernooi, werd ook dit toernooi in Nederland gehouden.

Hoe werkt het?

Ultimate frisbee lijkt een beetje op rugby. Vooral in Amerika is het een populaire sport, daar spelen miljoenen mensen het. Maar hoe werkt het precies? Aan beide kanten van het veld is een doelgebied. Net als bij voetbal, alleen staat er bij ultimate frisbee geen doel. Het is de bedoeling om de frisbee met je team in het doelgebied van de tegenstander te krijgen. Lopen met de frisbee mag niet, je moet 'm naar elkaar gooien. Als een speler de frisbee daar vangt, is er een punt verdiend. Het team met de meeste punten wint.

In Nederland wordt frisbee vaak gezien als een campingsport. Maar dat ultimate frisbee echt niet alleen voor op de camping (en voor watjes) is, bewijst het filmpje hieronder wel.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Oranjeleeuwinnen pakken Europese titel of Jongleren kun je leren.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook