Foto: AFP

Nederlandse detective vindt belangrijke dichtbundel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Ben jij dol op detectives? Dan zul je smullen van de verhalen van Arthur Brand. Deze Nederlandse detective lost geen moorden op, maar kunstroven. Deze keer ging hij op zoek naar een eeuwenoude dichtbundel uit de Iraanse literatuur, die jaren geleden gestolen werd. En hij vond 'm!

De dichtbundel is 650 jaar oud en werd geschreven door de beroemde dichter Hafez. Het werk is belangrijk in de islamitische cultuur, vertelt Brand aan RTL Nieuws. De bundel zou zelfs een miljoen euro waard zijn!

Spoorloos boek

Het boek is van een man uit Iran geweest, die in Duitsland woonde. Na zijn dood vond zijn familie een aankoopbewijs, maar het boek zelf konden ze niet vinden. Daarom werd Brand twee jaar geleden gebeld over deze zaak. De familie werd daarna bedreigd door de Iraanse geheime dienst, een organisatie van de overheid die onderzoek doet naar de veiligheid van het land. Het boek zou volgens hen gestolen zijn en daarom wilden zij het ook vinden.

Geheime locatie

En dat wilde de familie voor zijn. Daarom vroegen ze Brand om hulp. Hij vroeg allerlei mensen naar tips en wist het boek uiteindelijk te vinden. De dichtbundel ligt nu op een geheime locatie en gaat volgende week weer naar de familie. Foto: AFPEen pagina uit de dichtbundel. Foto: AFP

Anderen lazen ook: Kunstdetective speurt Picasso op.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook