Nederlandse flessenpost de wereld rond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Heb jij weleens een fles met een briefje erin in zee of de rivier gegooid? En dan maar hopen dat iemand hem opvist! In een eiland onder Nieuw-Zeeland is een flessenpost aangespoeld die wel héél ver heeft gereisd: bijna 20.000 kilometer.

De fles werd gevonden op Macquaire Island, onder Nieuw-Zeeland. In de fles zat een briefje met adresgegevens. Met die gegevens kon uitgezocht worden waar en wanneer de fles in het water was gegooid. Dat bleek op 21 september 2012 te zijn geweest, door een groepje Nederlandse zeilers bij Kaap Hoorn in Zuid-Amerika. Toen is hij via Antarctica naar Macquaire Island gedreven. Heel ver, vindt Theo, één van de zeilers. 'We hadden verwacht dat de fles ergens aan de Atlantische kust aan zou spoelen.' Dat is de helft minder ver.

De fles is bijna de wereld rond geweest. Was het niet veel korter om andersom te reizen, via het westen? Jawel, zeggen onderzoekers, maar dan had hij ook tegen de stroming in moeten drijven. En voor een klein flesje is dat een beetje lastig.

tralalawereldkaart2

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps