nederlandse handballers

Nederlandse handbalvrouwen schrijven geschiedenis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De Nederlandse handbalvrouwen hebben geschiedenis geschreven door voor het eerst wereldkampioen te worden! Spanje werd verslagen: 30-29. Lois Abbingh maakte het winnende punt.

Nederland begon slecht aan de finale en stond na ruim vijf minuten al achter met 6-2. De Spaanse voorsprong was maar van korte duur, want Oranje nam de wedstrijd al gauw over. Bij rust stond het 16-13 en leek goud binnen handbereik. De wedstrijd werd wel nog behoorlijk spannend: met nog maar anderhalve minuut op de klok stond het weer gelijk: 29-29.

Winnende doelpunt

Een paar tellen voordat de wedstrijd af zou zijn gelopen scoorde Nederland het winnende doelpunt. Lois Abbingh schoot vanaf zeven meter raak en maakte er 30-29 van. Op de foto's hieronder zie je de Nederlandse handbalvrouwen tijdens en na de wedstrijd.nederlandse handballersDe Nederlandse handbalvrouwen vieren hun overwinning op het WK handbal in Japan.

nederlandse handballersDe Nederlandse handbalvrouwen Tess Wester, Lois Abbingh en Merel Freriks vieren hun overwinning op het WK handbal in Japan. Het team won met een punt verschil van Spanje.

nederlandse handballersDe Nederlandse handballer Lois Abbingh juicht na haar winnende doelpunt op het WK handbal in Japan. Het team won met een punt verschil van Spanje.

Anderen lazen ook: 7 weetjes over de Nederlandse handbalvrouwen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps