Maarten

Nederlandse jongen (8) ontroert Mexicanen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Maarten (8) wilde een playmobil-kasteel kopen van zijn spaargeld, maar hij vond dat de slachtoffers van de aardbeving in Mexico het geld beter kunnen gebruiken. Zijn actie kreeg veel aandacht.

Maarten woont met zijn ouders in Mexico. Daar verdiende hij geld door honden uit te laten in de buurt. Geld dat de Mexicanen wel konden gebruiken, na de zware aardbeving. Hij schreef een briefje (in het Spaans) naar de grote voetbalclub Queretaro FC en stuurde dat samen met het geld op. 'Deze mensen hebben helemaal niets meer, zelfs geen huis', schrijft hij erbij. 

Complimentjes

De voetbalclub was er zo blij mee, dat ze het briefje op Facebook deelden. Daardoor kreeg Maarten veel complimentjes. Hij voetbalt zelf ook. 'Je bent een voorbeeld voor je teamgenoten', schreef de voetbalclub bij het bericht.

Aardbeving

De zware aardbeving trof dinsdag de megastad Mexico-Stad. De schade is enorm en er zijn veel slachtoffers. Zeker 224 mensen kwamen om het leven.

Foto: Facebook Queretaro FC

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: In Beeld: Heftige aardbeving treft Mexico of Hond na 9 dagen gered uit aardbevingspuin.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook