Guus Schoonewille/UNICEF Nederland

Nederlandse leerlingen halen geld op tegen kinderarbeid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het is vandaag, 12 juni, de Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Over de hele wereld werd aandacht gevraagd voor kinderen die werk doen dat schadelijk is voor hun gezondheid of ontwikkeling. In Nederland deden kinderen het hele jaar hun best om geld op te halen. Vandaag werd bekend hoeveel ze hebben ingezameld.

Tijdens UNICEF-lopen door heel Nederland liepen kinderen het afgelopen schooljaar tegen kinderarbeid. 'We kunnen niet toekijken en niets doen', vindt UNICEF-ambassadeur Nicolette van Dam. Daar is de zevenjarige Haagse Suus het mee eens. 'Ik heb pijn aan mijn heup van al het rennen, maar dat is het wel meer dan waard.'

Opbrengst

Al die lopen bij elkaar leverde flink wat geld op. Nicolette van Dam maakte vanmiddag het ingezamelde bedrag bekend: 262.871 euro. Dat deed ze bij de allereerste loop in het Haagse Bos.

Spelen en leren

De tienjarige Diraino uit Den-Haag is blij dat hij meegedaan heeft. 'Ik hoop dat kinderarbeid stopt en dat die kinderen spullen krijgen om mee te spelen en te leren.’

Ivoorkust

Het geld dat is opgehaald wordt besteed aan projecten in Ivoorkust. Hier werken 1,4 miljoen kinderen tussen de 5 en 17 jaar als kindarbeider. Een groot deel werkt onder gevaarlijke omstandigheden op cacaoplantages. Ivoorkust is de grootste producent van cacao ter wereld: ze levert ongeveer een derde van de wereldproductie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het goed dat mensen doneren op unicef maar ik vind dat iedereen moet doneren!

ik vind dat mensen het zelf moeten weten sommige mensen hebben daar geen eens geld voor

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps