Vincent ter Schure en Timo Fransen

Nederlandse paralympiërs fietsen naar het goud

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Niet alleen op de Olympische Spelen deed Nederland het goed. Ook op de Paralympische Spelen zijn onze sporters nu al erg goed bezig. Vannacht hebben vooral de fietsers een hoop medailles binnengehaald. 

In de tijdrit van het handbiken, een soort wielrennen met je handen, wonnen Jetze Plat en Mitch Valize goud en Jennette Jansen brons. Plat hoopt morgen zijn derde gouden medaille op een rij te halen bij de wegrace. Zondag won hij al makkelijk de triatlon.

Jetze Plat heeft goud gewonnen:

Jetze Plat

Lekke band

Even later hadden onze paralympiërs succes bij het wielrennen. Daniel Abraham Gebru reed ook in de tijdrit naar het goud. Bij de tandemtijdrit hadden Vincent ter Schure en Timo Fransen iets minder geluk. Ze kregen een lekke band, maar wonnen alsnog een zilveren medaille nadat ze van fiets gewisseld waren.

Vincent ter Schure en Timo Fransen reden naar het zilver: 

Paralympisch wielrennen

Medailleregen

Inmiddels hebben de Nederlandse paralympiërs in zeven dagen tijd al 29 medailles bij elkaar gesport. Met dit aantal staat ons land op de 7de plek van de 79 landen die meedoen! Maar we zouden vandaag nog een hoop meer kunnen winnen.

Vanmiddag maken we nog kans bij het zwemmen en atletiek. Ook staat ons land in de kwartfinale van rolstoelbasketbal en in verschillende halve finales van rolstoeltennis. Goede kans dat de medailleregen nog niet over is dus!

Nikita den Boer zal vanmiddag 1500 meter rolstoelracen (atletiek):

Nikita den Boer

Anderen lazen ook: Ken je deze paralympische sporten al?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook