dj

Nederlandse recordpoging voor langste dj-marathon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Nu clubs en concertzalen dicht zijn en festival zijn afgelast, kunnen Nederlandse dj’s geen shows meer geven. Maar dankzij een recordpoging van DJ School Alphen worden er nu toch plaatjes gedraaid. Tweehonderd dj’s draaien tien dagen lang live, zonder ook maar één seconde te stoppen.

In totaal moeten de dj’s 240 uur lang achter elkaar draaien. Ze begonnen op 9 april en stoppen op 16 april. Er doen bekende dj's mee, maar ook kinderen. DJ Jean (zie video) en hardstyle-dj Darkraver kwamen al langs om een setje te draaien.

Eén maand lang dj-en

De recordpoging telt niet voor het Guinness World Records-boek. Er is namelijk geen officiële jury aanwezig. Mocht het de dj's lukken om tien dagen lang muziek aan elkaar te mixen, dan wil initiatiefnemer Amrish Raghosing het in de zomer nog eens proberen, maar dan een maand lang. Dan wil hij wel voor het wereldrecord gaan.

Coronaregels

De dj’s moeten zich wel aan de coronaregels houden. Daarom staan er twee dj-sets in de studio die ruim twee meter uit elkaar staan. De sets worden ook na iedere dj helemaal schoongemaakt.

Wil je de recordpoging volgen? Dat kan via deze link.

Anderen lazen ook: Een extra Serious Request: 'Dit moeten we doen.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps