Foto: AFP

Nederlandse toeristen in Sri Lanka terug naar huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Toeristen uit Nederland die met een reisorganisatie in Sri Lanka op vakantie zijn, worden terug naar huis gevlogen. Het zou er te onveilig zijn. 

In Sri Lanka kwamen op Eerste Paasdag, afgelopen zondag dus, meer dan 250 mensen om bij aanslagen op drie kerken, drie hotels en in een dierentuin in Sri Lanka. Sri Lanka, dat 'mooi eiland' betekent, ligt in Zuid-Azië en is een populaire vakantiebestemming, ook bij Nederlanders.

Vliegticket

De vier- tot vijfhonderd Nederlandse toeristen die met een reisorganisatie op vakantie zijn in Sri Lanka krijgen een vliegticket en gaan zo snel mogelijk naar huis. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is dat nodig, omdat er een kans is dat er nog meer aanslagen zullen komen.

Arrestaties

Ondertussen is de Sri Lankaanse politie druk bezig met het arresteren van mensen die iets met de aanslagen te maken hebben. Al zeker zestig mensen zijn opgepakt. Volgens de regering zouden de daders van de aanslagen samengewerkt hebben met terreurorganisatie IS. 

Anderen lazen ook: Tiyana uit Sri Lanka (13): ‘Glimlach komt weer terug’.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps