beeld ministerie van volksgezondheid Mali

Negenling geboren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De 25-jarige Halima Cisse uit Mali kreeg gisteren niet  één, niet twee, niet drie…maar NEGEN baby’s in één keer. En dat waren er twee meer dan de artsen vooraf op de echo hadden gezien.

Halima dacht dat ze zwanger was van zeven baby’s en ook dat was al groot nieuws in het West-Afrikaanse land. Omdat de ziekenhuizen in de streek waar zij woont niet heel goed zijn, was ze voor de bevalling overgevlogen naar Marokko. Daar bleek dat er nog twee baby's extra verstopt zaten in haar buik.

Keizersnede

De baby’s zijn geboren met een keizersnede, een operatie waarbij de artsen de baby’s via de buik naar buiten halen. Het zijn vijf meisjes en vier jongens. Met alle negen gaat het goed.
(tekst gaat verder onder de foto van de trotse moeder)

beeld ministerie van volksgezondheid Mali

Negen namen

Het gebeurt bijna nooit dat een moeder zwanger is van negen baby’s tegelijk. En dat alle negen baby’s dan ook nog gezond geboren worden, is helemaal uniek. Of Halima inmiddels al negen namen heeft verzonnen voor haar kinderen is nog onduidelijk.

Anderen lazen ook: Een tweeling na twee vierlingen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook