nemr tim hofman kinderpardon

Nemr (9) mag toch in Nederland blijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Wel, niet, wel, niet. Het was de afgelopen maanden behoorlijk spannend voor de Iraakse jongen Nemr en zijn gezin. Hij is geboren in Nederland, maar mocht van de regering toch niet in het land blijven wonen. Daar is nu verandering in gekomen: Nemr mag definitief blijven!

Nemr is de hoofdrolspeler in een documentaire die Tim Hofman maakte: Terug Naar Je Eige Land. Daarin werd het sombere verhaal van de Irakese jongen verteld. Hij is geboren in Nederland, maar zijn ouders waren vluchtelingen. Daarom loopt hij het risico dat-ie ‘terug naar zijn eigen land’ moet. Maar dat zou niet eerlijk zijn, want niet Irak maar Nederland is zijn eigen land. Uiteindelijk werden dankzij de documentaire de regels aangepast, waardoor kinderen zoals Nemr in Nederland zouden mogen blijven.

Geen kinderpardon

Nemr zou een kinderpardon moeten krijgen waardoor hij niet weg zou hoeven uit Nederland. Alleen zei de regering vorige maand dat hij geen kinderpardon kan krijgen want hij voldoet niet aan de regels daarvoor. Daar komt nu dus verandering in: de Irakese jongen en zijn gezin krijgen toch een verblijfsvergunning.

Wil je het verhaal van Nemr nog eens bekijken? Dat kan hieronder.

Anderen lazen ook: Nieuwe regels voor het kinderpardon

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het fijn voor Nemr dat hij mag blijven

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps