Nep-popster in Japan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Ze stond vorig jaar in het voorprogramma van Lady Gaga, zong met Pharrell Williams en geeft shows in uitverkochte stadions. Hatsune Miku (16) is een popster in Japan. Maar let op: ze is geen meisje van vlees en bloed. 

Hatsune Miku is gemaakt door de computer. Met het programma Vocaloid, om precies te zijn. Daarmee kun je zangstemmen maken. Je tikt een songtekst in, een melodie en tadaa: je hebt een liedje.

Maar een liedje gezongen door een stem zonder gezicht is ook zo saai. Daarom bedacht een Japans bedrijf er een meisje bij. Een meisje met lange blauwgroene staarten en onschuldige paarse ogen. Haar ontwerpers gaven haar de naam Hatsune Miku. 

Groot succes
De zangeres werd een groot succes. Van automerken tot games, van tv-shows tot pizzabedrijven: alles en iedereen wilde met haar werken. In 2009, twee jaar nadat ze is bedacht, gaf Hatsune haar eerste concert, met behulp van de computer. En daar volgden er nog héél veel van. 

Vanavond en morgenavond is ze in Amsterdam. Dan zingt ze een opera. De optredens zijn uitverkocht.

 [embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/XyTmXLWCazw/hqdefault.jpg?r]http://www.youtube.co...


 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomlaag Duimomlaag lol lol lol lol

I love you ik ken haar al grote fan

Ze speelt vals,omdat ze met de computer is gemaakt.

Haha zo SCHATTIG!!

grapig ik wil er ook naar toe ...

wat een slecht artikel, wie doet hier de research

grappig dat filmpje hihihihihih Duimomhoog Blij Oeps Juichen Duimomlaag Vraagtzichaf Rentweg Rentweg Rentweg Duimomlaag Juichen Blij Duimomhoog

Blij kan je goed op dansen

Mijn kat heet ook Daisy!

Rentweg Vraagtzichaf hatsune miku is echt NEP!!!!!!!
Duimomlaag Vraagtzichaf

wouww cool gemaakt XD

Juichen Juichen mijn zus kijkt het ook Juichen Juichen

Dat zou ik ook wel willen doen!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.