Drake en The Weeknd samen tijdens een echt concert. Foto Getty

Nepnummer van Drake en The Weeknd verwijderd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het was een hit, maar het liedje Heart on my sleeve is alweer verwijderd van Spotify en YouTube. Het nummer is namelijk hartstikke nep.

Een lekkere beat en een goeie sound. In Heart on my sleeve zingen en rappen de Canadese artiesten Drake en The Weeknd samen. De tekst gaat onder meer over een andere ster, Selena Gomez, waar The Weeknd een tijdje mee heeft gedatet.

Boze Tiktokker

Toen het nummer vrijdag uitkwam, werd het direct een hit. Tot nu toe niks geks, maar al snel bleek er iets met het nummer aan de hand te zijn. De artiesten zelf zeiden dat ze niets met het nummer te maken hadden. Het bleek te zijn gemaakt met kunstmatige intelligentie: héél slimme computers. Degene die de opdracht daarvoor had gegeven, zou een Tiktokker zijn die zelf liedjes schrijft voor artiesten. Maar omdat hij daar volgens hem veel te weinig mee verdient, maakte hij uit boosheid een fake nummer. Hij liet de computer héél veel liedjes van Drake en The Weeknd horen, zodat die de stemmen zo goed mogelijk kon nabootsen.

Vaker nepmuziek in de toekomst

Spotify en YouTube vonden het maar niks dat er een nepnummer op hun platform stond en hebben het liedje verwijderd. Toch denken veel mensen dat we in de toekomst vaker kunstmatig gemaakte muziek zullen gaan horen.

Nieuwsgierig?

Psst.. misschien ben je nu héél nieuwsgierig geworden naar het liedje. Hieronder is hij (toch) nog te beluisteren. Totdat YouTube ook deze verwijdert, dan.

Anderen lazen ook: ChatGPT: wat is het en hoe werkt het?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook