Harry Potter Huis Lavenham

Net zo wonen als Harry Potter? Dat kan!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Fans van Harry Potter zullen dit huis waarschijnlijk wel herkennen. Het is het geboortehuis van de beroemde tovenaar en dat staat nu te koop!

Heb je interesse? Dan moet je wel goed gespaard hebben. Het huis kost namelijk meer dan een miljoen euro! Je krijgt er gelukkig wel wat voor terug want de woning is enorm: zes slaapkamers, twee keukens, een eetkamer, een aparte zitkamer en een hele grote tuin. Wel kan het huis op sommige plekken best een opknapbeurt gebruiken. Het is namelijk al honderden jaren oud, het zou gebouwd zijn rond het jaar 1400.

Zevende film

Het huis werd gebruikt in de zevende film: Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1. Om precies te zijn in de scène waarin Harry samen met Hermelien teruggaat naar zijn geboorteplaats, Goderics Eind. Het is de plek waar de tovenaar werd geboren en waar zijn ouders James en Lily door Voldemort werden gedood.

In werkelijkheid staat het huis in de Engelse plaats Lavenham, want het dorp Goderics Eind bestaat helemaal niet. En er zijn meer verschillen. In de film is het huis aan de buitenkant wit met hout, maar in het echt heeft de woning een bakstenen buitenkant. Ontdek jij nog meer verschillen als je deze foto's van het huis ziet?

Harry Potter Huis Lavenham

Harry Potter Huis Lavenham

Harry Potter Huis Lavenham

Harry Potter Huis Lavenham

Harry Potter Huis Lavenham

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoera voor Harry Potter of Harry Potter-tentoonstelling in Utrecht.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool! Ik ben zelf een grote fan van Harry Potter.

Ik vind dat echt een cool huis! Juichen

Ahhhhhh!!!!
Ik wil daar wonen!
Ik heb Harry Potter letterlijk 3 keer in het Engels gelezen en 2 keer in het Nederlands

IK MOET DAAR OOOOOOKKKK WONEN!!!!!! Juichen Blij Duimomhoog

cool ik moet nog een boek ik heb de halfbloed prins bijna uit dan de film dan de relieken van de dood dan de twee films spannend
Duimomhoog Juichen Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.