Foto: EPA

Netflix maakt mini-serie over Thaise grotjongens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Er wordt al gewerkt aan een film, maar er komt ook een Netflix-serie over de Thaise voetbaljongens die dagenlang vastzaten in een grot.

Weet je het nog? Tijdens een teamuitje gingen de voetballers afgelopen zomer een grot in het noorden van Thailand binnen. Door een enorme stortbui kwam de grot onder water te staan en konden de jongens geen kant op. Dankzij een grote reddingsactie, die drie dagen duurde, stonden de voetballers en hun trainer na ruim twee weken weer veilig buiten. Eén reddingswerker kwam daarbij om het leven.

Film en serie

Kort na deze heftige gebeurtenis kreeg de Amerikaanse filmstudio Pure Flix toestemming van de Thaise overheid om de reddingsactie te verfilmen. Maar daar blijft het dus niet bij, want volgens Amerikaanse media gaat Netflix gaat er een mini-serie over maken.

Heel veel geld

Het verhaal gaat dat de jongens en hun trainer meewerken aan de serie en daar allemaal een groot geldbedrag voor krijgen. In ruil daarvoor mogen de voetballers hun verhaal niet meer vertellen in interviews. Het is nog onbekend wanneer de serie te zien is.

Anderen lazen ook: Alle jongens en trainer gered uit Thaise grot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.