Beeld Blijdorp

Neushoornbaby in Blijdorp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Blauwe muisjes in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp. Neushoornmoeder Naima is daar zondagavond laat bevallen van een klein zwart neushoorn-mannetje. 

Het is haar tweede baby. Via een webcam konden neushoornfans de bevalling thuis volgen. Dik 400.000 mensen keken mee. Volgens de dierentuin is de kleine neushoorn geboren op de verjaardag van vader Vungu.

beeld Blijdorp

Bedreigd

Het is pas de derde keer dat er in een dierentuin in Nederland een zwart neushoorntje is geboren. En dat is goed nieuws voor de zeer bedreigde soort. Voorlopig is de neushoorn niet te zien voor bezoekers. Vanwege de laatste corona-maatregelen zijn dierentuinen gesloten. Wel kan iedereen op de site van de dierentuin live mee kijken.

Kijk hier naar de beelden van de kleine neushoorn:

Anderen lazen ook: ADierenpark Beekse Bergen blij met baby-neushoorn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Yee weer een neushoorn erbij :D Blij Juichen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.