Skippybal

Nickelodeon op zwart tijdens Buitenspeeldag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Verstoppertje spelen, voetballen of skippyballen. Het is misschien niet zo warm vandaag, maar toch spelen veel kinderen buiten. Het is namelijk Nationale Buitenspeeldag. 

De Nationale Buitenspeeldag wordt georganiseerd door organisatie Jantje Beton en tv-zender Nickelodeon. Op veel plekken kun je midden op straat spelen omdat de straten worden afgesloten. In het hele land worden meer dan duizend activiteiten georganiseerd.

Geen televisie

Nickelodeon doet zelf ook mee. Zij zenden vanmiddag tussen een uur en vijf uur niks uit op televisie en online. Zo willen ze ervoor zorgen dat meer kinderen naar buiten gaan. 

Punten scoren

In de gemeente Deventer wordt binnen en buiten spelen gecombineerd. Daar kun je een speciale versie van het spel Minecraft spelen: Happy Life. Dat spel is gekoppeld aan een stappenteller op je telefoon. Door buiten te rennen verzamel je extra veel punten. 

Wat ga jij vandaag doen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Anderen lazen ook: Beweeg jij minstens een uur per dag?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ikzelf vind het een heel leuk idee van Nickelodeon. Ik speel zelf altijd buiten, want thuis hebben geen televisie Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.