Foto: Elvin Boer

Niek Roozen over Super Surprise: 'Het is spektakel'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een wc met een drol van peperkoek of toch een stoomboot van schoenendozen? In het nieuwe programma Super Surprise strijden kinderen om wie de mooiste surprise kan maken. ‘Het is echt spektakel’, vindt presentator Niek Roozen.

‘Twee teams van vier kinderen gaan de strijd met elkaar aan’, vertelt Niek. Voor bekende gasten zoals Britt Dekker en Dieuwertje Blok maken ze bijzondere surprises. ‘De gast geeft hints over wat-ie graag wil hebben. In anderhalf uur tijd maken de teams dan een grote surprise. Dat is echt een spektakel.’ De teams strijden samen om een trofee, maar de deelnemers kunnen ook apart van elkaar punten scoren. ‘Dat doen ze in kleine opdrachten. Ze krijgen dan bijvoorbeeld een half uur om iets met een schoenendoos te maken.’ Wie de meeste punten krijgt, mag meedoen aan een aflevering van het knutselprogramma van Jill.

Creatieve dingen

Samen met Jill en een bekende gast beoordeelt Niek alle surprises. ‘Jill heeft veel ervaring met knutselen, dus zij kijkt goed naar de techniek. Ik ben niet zo goed met mijn handen, dus ik let meer op andere dingen, zoals het verhaal.’ Wat als je zelf ook niet zo creatief bent en toch een surprise moet maken? ‘Kijk vooral naar Super Surprise, want daar zie je dat je zelfs met een schoenendoos waanzinnig creatieve dingen kunt maken.’

Super Surprise is vanaf 22 november elke dag te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Zelf nog inspiratie nodig voor je surprise? Gebruik dan de Kidsweek Surprise Generator

Anderen lazen ook: Recensie: De Club van Sinterklaas en het vergeten pietje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook