Niels Alpe d'HuZes

Niels (11) loopt berg op tegen kanker: 'Ik ga wel zweten'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Vandaag beklimmen duizenden Nederlanders de Franse berg Alpe d’Huez om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Ook Niels (11) doet mee.

Net als de meeste deelnemers heeft ook Niels te maken met de ziekte. 'Ik doe mee omdat mijn neef kanker heeft gehad, maar hij is gelukkig beter. En de moeder van mijn beste vriend is eraan overleden.'

Niet fietsen maar lopen

'Maar ik doe ook mee omdat ik het belangrijk vind dat er geen mensen meer doodgaan aan kanker', vertelt hij. In totaal beklimmen ruim 4500 mensen de Alpe d'Huez. Veel van hen gaan met de fiets naar boven, maar Niels niet. 'Ik zit op atletiek en daar ren ik veel. Toen dacht ik: dan gaat lopen het best.'

Niels Alpe d'HuZesNiels aan het oefenen voor de Alpe d'HuZes.

Veel zweten

De afgelopen tijd heeft Niels veel geoefend, ook in Frankrijk heeft hij deze week gewandeld. 'Ik heb er wel vertrouwen in. Ik denk dat ik veel wordt aangemoedigd onderweg, maar ook dat ik veel ga zweten. Het gaat best moeilijk worden want het is veertien kilometer lang en sommige stukken zijn heel steil', legt hij uit.

Spullen verkopen

Niels heeft een heleboel moeite gedaan om zo veel mogelijk geld in te zamelen. 'Ik heb tijdens Koningsdag spullen verkocht, maar ik heb ook op verschillende plekken een collectebus neergezet. Mijn doel was om duizend euro op te halen en dat is gelukt: ik heb zelfs 1700 euro', zegt hij enthousiast.

De actie Alpe d'HuZes wordt dit jaar voor de dertiende keer gehouden. Alle deelnemers lopen of fietsen de Alpe d’Huez één tot zes keer op. Vandaar de naam: Alpe d'HuZes.

Anderen lazen ook: Nederlandse leerlingen halen geld op tegen kinderarbeid of Tijn (6) is overleden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waar is dat ik wil mee doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.