zeehonden

'Niet elke zielige zeehond hoeft gered'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het gaat zo goed met de zeehonden in Nederland dat opvangcentra veel minder zeehonden moeten opnemen. Dat vindt een wetenschappelijke commissie.

Over het opvangen van zeehonden wordt al een lange tijd gepraat. De regering heeft daarom wetenschappers om advies gevraagd. Dierenredders moeten veel meer aan de natuur overlaten, vinden die. Het is niet nodig om elke zielige zeehond op te lappen.  

Huilers

De commissie wil dat er bij baby-zeehonden (huilers heten die) voortaan 24 uur wordt gewacht voordat ze van het strand worden weggehaald. Als ze alleen op het strand liggen, is de moeder soms op zoek naar vis. Zij kan nog terugkomen en jonge zeehondjes kunnen namelijk best een dag zonder melk overleven. Zeehonden mogen alleen naar een opvang als ze zijn geraakt door een visnet of een boot.

huiler

Slecht plan

De vijf zeehondencentrums in Nederland moeten zich allemaal houden aan de nieuwe regels. Niet iedereen bij die opvangcentra is het eens met de nieuwe regels. Zeehondenredder Lenie 't Hart vindt het een slecht plan. ‘Een dier in nood moet je helpen. Punt.’

Wat vind jij? Moeten zielige dieren altijd door mensen gered worden of kun je dat beter aan de natuur overlaten?

Anderen lazen ook: Meer zeehonden en bruinvissen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Goed maar laat ze niet langer dan tien uur liggen

ik vind dat het zielig is voor. De zeehonden maar je kan ze ook in de nature laten dat kan maar zorgen voor het dier is ook goed

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.