schaatsen

Niet Kramer, maar Bergsma wint olympische medaille

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De vorige Olympische Spelen won Jorrit Bergsma nog goud op de 10.000 meter, nu moet de schaatser het doen met zilver. Sven Kramer eindigde als zesde.

Na 25 rondjes kwam Jorrit Bergsma over de finish in 12.41,69. Alleen Ted-Jan Bloemen was sneller: 12.39,77. De schaatser komt uit Nederland, maar emigreerde een paar jaar geleden naar Canada. De Italiaan Nicola Tumolero pakte het brons.

Zesde plek

Alle ogen waren gericht op Sven Kramer, veel mensen dachten dat hij de wedstrijd zou gaan winnen. Dat lukte niet, wéér niet. De kampioen van de 5.000 meter stelde enorm teleur en eindigde op de zesde plek.

Wéér niet

Al twee keer eerder lukte het Sven Kramer niet om de olympische 10.0 00 meter te winnen. Acht jaar geleden ging het mis toen de Fries plotseling in de verkeerde baan reed. Hoewel de schaatser wel de snelste was, werd hij gediskwalificeerd. Toen hij vier jaar geleden revanche wilde nemen, won Jorrit Bergsma het goud.

anp
Sven Kramer (rechts) feliciteert Ted-Jan Bloemen met zijn overwinning.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Olympisch goud voor Sven Kramer. Lees hier al het sportnieuws uit Zuid-Korea.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat had beter gekund Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.