muntmeesterstuk

Nieuw afbeeldinkje op euromunt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

Heb jij een euro wel eens écht goed bekeken? Op de voorkant staat de afbeelding van koning Willem-Alexander. Op de achterkant vind je het teken van 1 euro. Maar dat niet alleen.

Naast het jaartal staat ook nog een piepklein afbeeldinkje. Dit wordt ook wel het muntmeesterteken genoemd. Op de nieuwe euro's is dat sinds vandaag de brug in Maastricht: de Sint Servaasbrug.

Muntmeester

De brug is de keuze van de nieuwe muntmeester Stephan Satijn. Het is traditie dat de nieuwe directeur van de Nederlandse Munt, zoals een muntmeester officieel heet, een nieuw teken kiest. En het is natuurlijk geen toeval dat de nieuwe directeur zelf ook uit Maastricht komt.

Zeilen met ster

De vorige muntmeester, Kees Bruisma, bedacht als muntmeesterteken de ‘koerszettende zeilen met ster’. De kans is groot dat wanneer je nu een euro ziet dat teken er nog op staat. Maar wie goed kijkt zal over niet al te lange tijd steeds vaker de Sint Servaasbrug tegenkomen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Geld maakt niet gelukkig, of wel?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook