Kinderkoran door Abdulwahid van Bommel

Nieuw: een koran speciaal voor kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Het is voor moslims het belangrijkste boek ter wereld: de koran. Dit weekend verschijnt er een nieuwe versie van het boek: eentje speciaal voor kinderen!

Van de bijbel heb je vast wel gehoord. Het is het bekendste boek ter wereld! Voor mensen die in God geloven is het heel belangrijk. Maar: de bijbel is voor kinderen bést ingewikkeld. En dik! Daarom werd er ooit een speciale bijbel voor kinderen gemaakt.

Van de koran, het heilige boek binnen de Islam, bestond in Nederland tot voort kort nog geen versie voor kinderen. Nu wel. De Koran, uitleg voor kinderen is al sinds maart te koop, maar wordt dit weekend gepresenteerd.

Koran voor kinderen

Illustraties

Het boek is geschreven door de 72-jarige Abdulwahid van Bommel. Hij is een imam: iemand die veel weet over het islamitische geloof. In verschillende hoofdstukken wordt uitgelegd wat er zoal in de koran staat. Regels hoe je moet leven bijvoorbeeld, maar ook allerlei verhalen van vroeger. Het boek heeft ook illustraties.

Op school

In Nederland wonen iets minder dan één miljoen moslims. Er zijn in Nederland ook scholen waar veel moslimkinderen zitten. Daar kan het boek gelezen worden om meer over het geloof te leren. Maar eigenlijk is het boek bedoeld voor íédereen die nieuwsgierig is.

Een dun boek is De Koran, uitleg voor kinderen trouwens niet: het bestaat uit 408 pagina's! Dat zijn er wel tweehonderd minder dan de echte koran. Doorlezen dus.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoe zit het met Syrië? of Nederland kinderkookboek wint belangrijke prijs

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wie godsdienst of religie ondersteund, ondersteund de verdeeldheid in de wereld!

wat goed! Duimomhoog ik ben zeker nieuwsgierig! ik denk dat ik het misschien wel ga lezen!

Zie verschillen op de wereld als een bloementuin. Er zijn zo veel soorten en kleuren en die maken het juist tot die mooie tuin. Een soort bloem zou maar saai zijn.

ik ben moslimse kind en marokkaans maar ik heb een boek met verhalen en een koran boek Vraagtzichaf Duimomhoog Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps