Collage van foto's van de Harry Potter-tentoonstelling in Utrecht

Nieuw: Harry Potter-tentoonstelling in Utrecht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Honderden dreuzels verzamelden zich afgelopen zaterdag in Utrecht. Daar werd een grote Harry Potter-tentoonstelling geopend. Fans kunnen zich daar vergapen aan allerlei kleren, voorwerpen en plekken uit de boeken en films.

Ondanks de sneeuw staan er zaterdag om half negen ’s ochtends ongeveer tweehonderd Harry Potter-fans te wachten bij de CineMec-bioscoop in Utrecht. Daar is tot deze zomer Harry Potter: The Exhibition te zien, een tentoonstelling bomvol kleding en voorwerpen die zijn gebruikt tijdens het maken van de tovenaarsfilms.

De opening wordt gedaan door twee acteurs uit de films: Oliver en James Phelps. Zij speelden de rollen van George en Fred. Met één zwaai van hun toverstaf en een spreuk openen zij de tentoonstelling: ‘Bombardio!’

Een bezoeker op Harry Potter The Exhibition in Utrecht

Sneep

De tentoonstelling bestaat al acht jaar en reist de hele wereld over. Dit jaar is hij voor het eerst in Nederland te zien. Jenna (11) was dolblij toen ze hoorde dat de expositie naar Nederland kwam. ‘Ik stond helemaal te flippen met mijn zus’, zegt ze. Ze kon zaterdagochtend als een van de eersten door de tentoonstelling lopen. De kaartjes kocht ze een half jaar geleden.

Ze werd niet teleurgesteld: ‘Het was echt heel leuk. Je krijgt het gevoel weer helemaal in de films te zitten. Mijn favoriete personage is professor Sneep. Heel apart om zijn kleren te zien.'

Een beeld van Harry Potter The Exhibition in Utrecht

Magisch 

Even verderop zitten Gemma (12) en Emma (13) na te genieten van hun bezoek. ‘Het was echt magisch!’, jubelt Emma. De twee zijn al jarenlang fan van de boeken en films. ‘We stonden denk ik een half uur in de rij, maar het was alle moeite waard.'

'Mijn favoriete onderdeel was de dementor. Die was een beetje verstopt en stond je te bespieden’, zegt Gemma. Emma: ‘Ja, die zag ik eerst helemaal niet. Ik vond de glazen vitrines geweldig. Die zaten vol voorwerpen die je in de films ziet en worden beschreven in de boeken.’

Handtekening

De Harry Potter-fans waren zaterdag niet alleen voor de tentoonstelling in Utrecht. Sommigen hoopten vooral de acteurs Oliver en James Phelps te ontmoeten, zoals Noah (12) en zijn broers Jake (8) en Sam (13). ‘We kunnen pas volgende week naar de tentoonstelling, eerder konden we geen kaartjes meer krijgen. Vandaag zijn we er alleen omdat ik graag een handtekening van de acteurs wil. Ik heb wel enorm zin in de tentoonstelling en kijk vooral uit naar het gedeelte over zwerkbal', zegt Noah.

Tot deze zomer hebben fans de tijd om de tentoonstelling te bezoeken, daarna reist hij weer verder naar het volgende land. 

Een beeld van Harry Potter The Exhibition in Utrecht

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Voor de echte fans vast leuk om de originele kledingstukken en voorwerpen te kunnen bewonderen. Maar wat een geld, het staat bepaald niet in verhouding, een erg kostbaar uitje, binnen een uurtje sta je weer buiten en natuurlijk kun je dan van alles kopen voor belachelijke hoge prijzen (toverstaf 40,- euro).

ga er heen tijdens de vakantie

wow cool zou ik ook naar toe willen .

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps