Foto: Debra Hurford Brown / J.K. Rowling 2018

Nieuw kinderboek J.K. Rowling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Maak je borst maar nat, er komt een nieuwe J.K. Rowling aan! Voor het eerst sinds de Harry Potter-boeken brengt de schrijfster een nieuw kinderboek uit. Het komt gratis online. En kinderen mogen het illustreren! 

J.K. Rowling schreef The Ickabog jaren geleden. Daarna verdween het naar haar zolder, waar het jaren lag te wachten in een doos. Ze las het alleen voor aan haar kinderen. Tot een paar weken geleden. De schrijfster besloot het boek maar eens af te stoffen, en af te maken! Dat is het nu. 

Geen Harry Potter

The Ickabog is geen spin-off van Harry Potter. En er zit ook geen magie in, liet de schrijfster weten. Het gaat over een monster dat kinderen verslindt. De gratis versie is vooral bedoeld voor kinderen in coronatijd. Tussen 26 mei en 10 juli zet ze elke dag wat hoofdstukken online. Die zijn wel in het Engels. In november komt het boek uit op papier. 

Illustraties The Ickabog

En dat is nog niet het enige. De schrijfster roept haar fans op om het boek te illustreren! De beste tekeningen maken kans om echt in het boek te komen. Het geld dat ze ermee verdient gaat naar mensen die hard zijn getroffen door de coronacrisis.

Anderen lazen ook: Zeldzaam Harry Potter-boek verkocht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

TOP!
I love Harry Potter!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.