foto Shutterstock

Nieuw plan tegen kinderarmoede

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een op de tien kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn er veel te veel vinden PvdA en ChristenUnie. De politieke partijen willen dat het aantal de komende jaren gehalveerd wordt.

De partijen willen dat de overheid verplicht wordt om het aantal kinderen dat in armoede leeft te halveren. In 2030 moet dat gelukt zijn. In het wetsvoorstel dat nu is ingediend, staan nog geen heel duidelijke plannen hoe de regering daarvoor moet zorgen. Maar de partijen willen wel dat het verplicht wordt voor de regering om elk jaar een verslag te schrijven over wat ze doen aan kinderarmoede in Nederland. In Nieuw-Zeeland werd al eerder zo'n wet ingevoerd.

Zonder eten naar bed

De ChristenUnie en de PvdA vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor dit probleem. 'We mogen armoede nooit normaal gaan vinden', zegt politicus Don Ceder tegen persbureau ANP. 'In ons land zijn nog steeds kinderen die zonder avondeten naar bed moeten, geen warm water thuis hebben of geen goede schoolspullen hebben.' Eerder vertelde Anashya (11) aan Kidsweek hoe het is om in armoede te leven.

Anderen lazen ook: Anashya (11): 'Laten we over armoede praten'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook