Foto: Laurens van Putten

Nieuw rapport: 'pesten moet harder worden aangepakt'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Pesten moet volgens kinderen harder worden aangepakt, staat in een nieuw rapport van de Kinderombudsman. Honderden kinderen deden mee aan hun onderzoek naar pesten.

Uit het onderzoek blijkt dat pesten niet alleen op school voorkomt, maar op veel meer plaatsen zoals online, in de buurt en op sportverenigingen. Daarom is het volgens de Kinderombudsman nodig dat sportcoaches, wijkagenten en leerkrachten meer aandacht hebben voor pesten.

Harder aanpakken

De ruim vijfhonderd kinderen die de vragenlijst hebben ingevuld vinden dat pesters harder zouden moeten worden aangepakt. Ook vinden ze dat meer kinderen moeten weten hoe het voelt om gepest te worden.

Praten over pesten

De meeste kinderen worden gepest vanwege hun uiterlijk, kleding of gedrag. 15 procent van de kinderen die gepest wordt geeft hun leven een onvoldoende. Daar maakt kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer zich zorgen om. 'Maar daar kunnen we wel degelijk iets aan doen. We moeten meer praten over pesten.'

 

Anderen lazen ook: Eerste hulp bij pesten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook