Autisme in Sesamstraat: Julia moet soms even pauze

Nieuw in Sesamstreet: de autistische Julia

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In de Amerikaanse versie van Sesamstraat duikt binnenkort een nieuwe bewoner op: Julia. Haar komst vinden veel mensen bijzonder: ze heeft namelijk autisme!

Tommie, Pino en Elmo krijgen er met Julia een nieuwe vriendin bij. Ze is vrolijk, lief, maar is in één opzicht net wat anders dan de andere personages: ze heeft namelijk autisme.

Door haar autisme is Julia soms wat stiller, omdat ze moet wennen aan het maken van nieuwe vriendjes. En ook doet ze wat langer over bepaalde dingen. 

De komst van Julia in Sesamstraat was in Amerika groot nieuws. De bedenkers van de pop hopen dat de kijkers door Julia kinderen met autisme beter gaan begrijpen. Hieronder kun je de eerste beelden zien met Julia.

Julia verschijnt op 10 april op de Amerikaanse televisie. De kans dat Julia later ook in de Nederlandse versie van Sesamstraat opduikt is groot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik heb adhd en pdd-nos met wat lichte autisme.maar ik red me vrij goed,durf soms alleen niet veel te vragen,bij voorbeeld of ze vrienden willen zijn Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps