Nieuw TikTok-filter is ‘eng perfect’

Zie je de twee foto's hierboven? Op beide staat hetzelfde meisje. Het enige verschil is een filter op TikTok. Dat laat je eruitzien alsof je net als een model bent opgemaakt. ‘Eng’, vinden veel gebruikers.

Nieuw TikTok-filter is ‘eng perfect’

Volle lippen, flink geborstelde wenkbrauwen, een zijdezachte glans op je wangen en ogen die door een make-up-artiest lijken opgemaakt… Zo laat het nieuwe Bold Glamour-filter mensen op TikTok eruit zien. En het is niet te zien dat het nep is. Zelfs als je een hand over je gezicht haalt, hapert het filter niet:

Gevaarlijk

Veel mensen vinden het leuk om met het nieuwe filter te experimenteren. Hoe zouden ze eruit zien met zo’n ‘perfect’ opgemaakt uiterlijk? Maar er zijn ook veel mensen die waarschuwen voor de gevaren ervan. Gebruikers kunnen er erg onzeker van worden, omdat ze op hun scherm een heel ander soort gezicht zien dan in de spiegel.

Special effect

TikTok zelf gebruikt niet het woord filter, maar het woord effect. Het is eigenlijk een ‘special effect’, zoals die in films worden gebruikt om trucs uit te voeren die in het echt niet kunnen. Zo maakt dit effect gebruik van gezichtsherkenning en kunstmatige intelligentie om zo echt mogelijk te lijken.Sommige mensen vinden dat dit effect of filter verboden moet worden. Wat vind jij?