Venetië overstroming

Nieuw vak voor Italiaanse leerlingen: klimaatles

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Waarom stijgt de zeespiegel? Heeft hongersnood met klimaatverandering te maken? En wat is duurzaamheid eigenlijk? In Italië leren kinderen op school straks precies hoe het zit. Vanaf volgend schooljaar krijgen ze namelijk officieel 'klimaatles'.

Ook de Italianen merken de laatste jaren dat er iets aan de hand is met het klimaat. Van smeltende sneeuwtoppen in het noorden tot mislukte druiven- en olijvenoogsten in het zuiden. Daarnaast zorgen zware regenbuien regelmatig voor overstromingen in Italiaanse steden. Door de stijgende zeespiegel hebben bewoners en toeristen in de beroemde oude stad Venetië (zie foto hierboven) zelfs vaak letterlijk natte voeten.

Een uur per week

De Italiaanse minister van Onderwijs Lorenzo Fioramonti vindt het nu hoog tijd dat op Italiaanse basisscholen en middelbare scholen meer wordt geleerd over duurzaamheid en klimaatverandering. Riep hij in september kinderen en jongeren nog op om mee te doen aan de klimaatspijbelacties, gisteren zei Fioramonti dat leerlingen vanaf volgend schooljaar ongeveer één uur duurzaamheidsles per week gaan krijgen.

Groene plannen

Ook andere vakken, zoals als aardrijkskunde en natuurkunde, zouden volgens de minister meer over het milieu moeten gaan. Hij wil dat alles wat kinderen op school leren draait om de vraag hoe je goed voor de aarde kunt zorgen. Zijn regering heeft trouwens nog meer 'groene' plannen zoals hogere belastingen voor vliegtickets, suiker, frisdrank en wegwerpplastic.

Anderen lazen ook: Italiaanse gletsjer zakt naar beneden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het erg wat er is gebeurd

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps