Unsplash

Nieuw-Zeeland is klaar met saaie toeristen-foto’s

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een foto op een berg, de zee of voor een kerk. Toeristen maken vaak allemaal dezelfde saaie vakantiekiekjes. De toeristenbond van Nieuw-Zeeland is daar klaar mee. Met een nieuwe campagne roepen ze mensen op om creatiever te zijn.

‘Reis alsjeblieft niet onder sociale invloed’, is de tekst van de nieuwe campagne. Met die zin wil het land duidelijk maken dat veel toeristen precies hetzelfde doen. Hartstikke zonde, want daardoor missen ze prachtige plekken die minder bekend zijn. De organisatie hoopt dat mensen ook die onbekende plekken vaker gaan bezoeken tijdens hun vakantie. Daar kun je ook mooie foto's maken, zeggen ze.

Roy's Peak

Een van de populairste foto-plekken van Nieuw-Zeeland is Roy's Peak. Bij deze berg staan soms rijen toeristen te wachten voor de perfecte foto.

(De tekst gaat door onder het bericht)

 

Corona

Door de coronacrisis zijn toeristen eventjes niet welkom in Nieuw-Zeeland. Het land heeft een streng coronabeleid: buitenlanders moeten twee weken in quarantaine voordat ze naar binnen mogen. Hierdoor was Nieuw-Zeeland een tijdje helemaal vrij van nieuwe coronabesmettingen.

Wil je weten hoe het is om te leven in een coronavrij land? Kidsweek vroeg het aan de 11-jarige Koss, die van Nederland naar Nieuw-Zeeland verhuisde. Zijn verhaal lees je hier.

Anderen lazen ook: Wordt kat Mitten Nieuw-Zeelander van het jaar?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook