Natuurzwembad

Nieuw: zwembad zonder chloor, maar met plantjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Zwemmen zonder dat je rode, prikkende ogen krijgt of een droge huid. In Ede is sinds kort een buitenzwembad zonder chloor. Planten en speciale filters zorgen ervoor dat het water schoon blijft.

In de meeste zwembaden zit chloor om bacteriën en schimmels te doden. Chloor is een chemisch middel, dus als er (te) veel van in het water kun je er ziek van worden. Het goedje is bovendien niet goed voor het milieu.

Planten

In zwembad De Peppel in Ede is sinds kort een zwembad zonder chloor. Planten in filters houden het zwemwater schoon en het water wordt langs filters gepompt, waardoor het helder is. Volgens de directeur van het natuurzwembad is dit beter voor je gezondheid én voor het milieu. 

Kou

Zwemmers moeten wel een beetje tegen kou kunnen, schrijft de NOS. Een natuurgezuiverd bad kan namelijk niet zoals een gewoon zwembad verwarmd worden. Dat zouden de planten niet overleven. De temperatuur van het water is ongeveer 20 graden.

Hoe het natuurzwembad met plantjes eruit ziet, zie je in dit filmpje van Omroep Gelderland:

Anderen lazen ook: Zwemmen in rivieren? Beter niet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook