Titanic

Nieuwe beelden van Titanic-wrak gemaakt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Voor het eerst in veertien jaar bezochten mensen het wrak van de Titanic. Vijf keer doken ze met een onderzeeër naar het beroemde gezonken schip.

De Titanic was ooit het grootste passagiersschip ter wereld. In 1912 stapten ruim 2200 mensen aan boord om van Engeland naar Amerika te varen. Maar het schip botste op een ijsberg en zonk. Meer dan 1500 mensen overleefden de ramp niet.

Knipoog

Sinds de ramp ligt de Titanic 3810 meter diep op de bodem van de Atlantische Oceaan. Nu zijn er voor het eerst in veertien jaar weer mensen bij het schip geweest. Met een onderzeeër doken ze de diepte in. ‘Het bijzonderste moment was toen de lampen van de onderzeeër door een raam weerkaatst werden. Het was alsof het schip naar mij knipoogde’, zegt de kapitein.

Bacteriën

De duikers ontdekten dat een deel van het schip is vergaan. Dat komt door de sterke stroming, het zoute zeewater en ijzer-etende bacteriën. Het metaal is te zwak om het schip op te takelen. Als iemand dat zou proberen, valt het wrak helemaal uit elkaar.

Anderen lazen ook: Onderzeeër vindt plastic op diepste punt van oceaan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow heftug Blij

Heftig is met een i aan het einde en niet met een u

Ik vind het zielig hoor. Al die mensen die dood zij gegaan als het schip zinkt. En alleen de rijke vrouwen mochten in een bootje ik weet niet zeker of het ook de mannen waren. Zelfs baby's van de armere mensen mochten niet in een bootje! Duimomlaag Rentweg

Ja ik snap dat echt niet waarom

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.