Maarten van der Weijden

Nieuwe Elfstedenzwemtocht Maarten van der Weijden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Maarten van der Weijden probeerde vorig jaar de Elfstedentocht te zwemmen. Hij bereikte de finish niet, maar haalde wel veel geld op voor het goede doel. Daarom wil hij het nóg een keer proberen.

Maarten van der Weijden wilde vorig jaar in augustus de Elfstedentocht zwemmen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Hij moest het na 163 van de bijna tweehonderd kilometer opgeven, omdat het niet goed ging met zijn gezondheid. Hij viel zelfs in het water in slaap.

Meer daglicht en meer rust

Dit jaar hoopt hij het wel te halen. Hij gaat in juni zwemmen, omdat de dagen dan langer zijn dan in augustus. Want vooral in het donker vond de oud-olympisch kampioen zijn tocht het zwaarst. Hij gaat ook vaker rusten, zodat hij niet meer in het water in slaap valt. En hij krijgt een nieuw pak dat soepeler zwemt.

Meezwemmen met Maarten van der Weijden

Vorig jaar haalde Van der Weijden meer dan vijf miljoen euro op met zijn zwemtocht. Daarmee betaalde hij twaalf onderzoeken naar kanker. Daarom wil hij de Elfstedenzwemtocht nog een keer doen. Op zaterdag 22 juni kunnen mensen in Stavoren een stukje met hem meezwemmen.

Anderen lazen ook: Drie dagen zwemmen voor het goede doel

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heel goed dat bij dit doet Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.